Centrum pomoci

Kuře na cibuli

Suroviny:

4 půlky kuřecích prsou, 2-3 cibule, 1 stroužek česneku, 3 lžíce másla, majoránka nebo tymián, sušená červená paprika, 4 lžíce suchého bílého vína nebo vermutu, 3 lžíce zakysané smetany, nadrobno nasekaná petrželka nebo kopr, sůl, pepř

 

Příprava:

Cibuli a česnek nakrájejte a dejte do žáruvzdorné misky. Máslo smíchejte s kořením a bylinkami a potřete jím maso.

Kuřecí prsa poskládejte do rohů misky, nastavte troubu na maximální výkon a nechte odkryté péct po dobu 10 minut, poté maso už neobracejte a přeneste jej na talíř. K cibuli přilijte víno, zamíchejte a vařte na maximální výkon po dobu 3 minut.

Do misky s cibulí vložte kuře, přikryjte potravinovou fólií (určenou pro mikrovlnné trouby) a vařte na stejný stupeň výkonu dalších 10 minut, poté dejte na předehřátý servírovací talíř. Zakysanou smetanu promíchejte s cibulí, vařte 2 minuty. Omáčkou polijte maso a posypte koprem nebo petrželkou.

Podávejte s čerstvým zeleninovým salátem a bramborovou kaší.