Centrum pomoci

Zeleninový koktejl

Suroviny:

  • okurka
  • 2-3 stroužky česneku
  • 4 rajčata
  • Tabasco
  • 3 stonky celeru
  • šťáva z jednoho citronu
  • celerová sůl, pepř
  • ½ sklenice minerální vody
  • 2 plátky citronu nebo limetky
  1. Rajčata spařte, odstraňte z nich slupku a pokrájejte je na malé kousky. Stonky celeru oloupejte, opláchněte a odstraňte dřevnaté části. Jeden stonek pokrájejte na malé kousky. Česnek oloupejte a propasírujte lisem na česnek. Okurku oloupejte a pokrájejte.
  2. Zeleninu dobře promíchejte s česnekem a ½ sklenice minerální vody. Přidejte podle chuti celerovou sůl, citronovou šťávu, pepř a špetku Tabasca. Dejte na hodinu do lednice. Vychlazený koktejl nalijte do sklenic a ozdobte plátky limetky a  celerovými stonky.
  3. Pokud chcete, můžete koktejl obohatit bylinkami, např. bazalkou nebo meduňkou, které můžete smíchat se zeleninou nebo jimi koktejl posypat.
Zeleninový džus by se vzhledem ke své vysoké nutriční hodnotě a vynikající chuti měl stát nezbytnou součástí vaší každodenní stravy. Pokud se džusy pijí pravidelně, uspokojí denní potřebu vitaminů, minerálů, sacharidů a vody.